Klobučník na 200 m prsia dvanásty v novom slovenskom rekorde

14.12.2012 Celý región

Istanbul 14. decembra (TASR) - Slovenský plavec Tomáš Klobučník vytvoril na MS v krátkom bazéne v Istanbule nový národný rekord na 200 m prsia. V rozplavbách dosiahol 12. najrýchlejší čas 2:07,96 a o 85 stotín prekonal svoje vlastné maximum z novembrových ME vo francúzskom Chartres.

Od postupu medzi elitnú finálovú osmičku ho v nabitej konkurencii delili takmer dve sekundy. Richard Nagy obsadil na 400 m v.sp. 31. miesto časom 3:49,38, za vlastným slovenským rekordom z októbrového podujatia Svetového pohára v Berlíne zaostal o vyše dve sekundy. Rostislav Kubický skončil na 50 m znak 41. časom 25,67.

Tréner slovenskej výpravy Karol Máčik vyslovil najväčšiu spokojnosť s vystúpením Klobučníka. "Tomáš zaplával výborne a o takmer sekundu si zlepšil osobák. Na dvestovku bol správne nažhavený a vyšlo mu to. Škoda troch obrátok, ktoré boli pomalšie, mohol z toho byť ešte lepší čas. Dvanáste miesto spomedzi 51 štartujúcich na MS je však skvelým výsledkom. Rišo Nagy zaostal za časom z Berlína. V uplynulom období absolvoval priveľa pretekov a prejavila sa na ňom únava. To isté platí aj o Rosťovi Kubickom," povedal pre TASR Máčik.
 

Vyberte región